tors 04 feb. | La Bottega del Gusto

l´Italia delle meraviglie: Modica e il cioccolato (svenska)

En virtuell resa fylld med choklad och barock! Kom till la Bottega del Gusto i Kristianstad och lyssna på Cristina Boldrini Tisci som berättar om Modica, den barocka stad samt UNESCOs arvplats.
La registrazione è stata chiusa
l´Italia delle meraviglie: Modica e il cioccolato (svenska)

Tid och plats

04 feb. 18:00 – 20:00
La Bottega del Gusto, Östra Storgatan 69, 291 31 Kristianstad, Svezia

Om evenemanget

Vi kommer attgöra en virtuell resa fylld med choklad och barock!

Modica ligger i den södra delen av Monte Iblei-bergen, cirka 15 km söder om provinshuvudstaden Ragusa. Staden ligger pittoreskt belägen på knappt 300 meters höjd, och är uppdelad i två delar som betecknas Modica Bassa (lägre belägen del) och Modica Alta (högre belägen del). Modica är en fascinerande syn med byggnader som nästan klättrar upp längs klipporna. 

Just den här staden gör man världens godaste choklad! Den här chokladen är helt annorlunda och otroligt god. Den är mer smakfullt krispig än att vara lite kompakt och tung som den ofta kan upplevas. En av de stora skillnaderna är att de inte värmer upp chokladen mer än till 45 grader. Det gör att sockerkristallerna bevaras och smaken av chokladen stannar kvar längre i munnen än med annan choklad! 

Under föreläsningen kommer vi att smaka på Modica choklad och några typiska produkter som kommer från Antica dolceria Bonajuto i Modica. Ni kommer att få den unika möjligheten att prova Modica choklad med smak av kardemumma, citron, rödvin, mint, kanel, pistage... och mycket mer!

Biljetter
Pris
Antal
Totalt
 • Modica e cioccolato SI medlem
  170 kr
  170 kr
  0
  0 kr
 • Modica e cioccolato
  185 kr
  185 kr
  0
  0 kr
Totalt0 kr

Dela detta evenemang